Premočne glasilke

Če bi za vsako mamico, mama, mami dobila en €, bi lahko rezervirala novo leto v Dubaju – če bi se to igrala samo od včeraj!! 

Včeraj sva z Luko izkoristila priložnost, moja mama je imela na Dunaju sestanek, midva pa potepanje po centru. Kako je bilo, kaj sva splanirala, kaj uresničila in kaj še bova – jutri v potepuškem dnevniku! 

Razen prehojenih kilometrov in azijskih turistov, mi je živce parala nova faza. Faza kričanja. Ne vem od kod se je pojavila, ne vem zakaj se je, ne vem kako dolgo bo trajala, ampak prepričana sem, da če bo šlo tako naprej, bodo sosedje ponoreli. Že sedaj sem prepričana, da mislijo, da Luko pretepam, medtem ko je vse kar se mu zgodi samo to, da ne sme jesti napolitank. Zamisli krivico! 

Kot vsaka prava mama, trdno prepričana v svoje vzgojne prijeme (sarkazem mode: ON) sem včeraj googlala zakaj otrok kriči. Kaj sem ugotovila? Da je stiska, jeza ali pa samo trma. Fajn, vem isto kot prej. Sej nisem sigurna, če opisujejo vzroke pri otroku ali posledice pri starših. 

Drage mame – kaj je s to fazo? Kdaj nehajo kričati? Po maturi? 

Advertisements

2 razmišljanji o “Premočne glasilke”

  1. Tudi moja ( skoraj ) dveletnica kriči za vsako malenkost.Takoj ko jaz rečem ne ali ne smeš…se vklopi alarm.In glede na to da ima štiri leta starega brata ki jo non stop provocira imam doma kar pestro.Fazo kričanja pri tamali in fazo prve pubertete ( vsaj tako so to fazo poimenovali “strokovnjaki” ) pri sinu.Bog mi pomagaj…;)!

    Liked by 2 people

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s