Mali potepuh na Dunaju

Ko me zbudita mama in baba skupaj je to znak, da nekam gremo. Res je, da sta me nekajkrat že dobili na tako finto in sem se veselil, da sta me na koncu odpeljali v vrtec, ampak tokrat ni bilo tako.

 Zgodnje prebujanje sem nadoknadil v avtu in mama je rekla, da sem spal celo pot. Meni se je zdelo samo par minut.

Zbudila me je mami in začela pakirati v voziček. Kaaaj? Kaj je to? Kaki voziček? Jaz sem že velik, hodim sam in to kamor želim, kaj si ona misli zdaj z vozičkom? Okej babi ne gre z nama, to mi že ni všeč. Kdo mi bo dajal kekse iz torbice? Mama jih nikoli nima, če že, pa jih sama poje več kot jaz. Mami pravi, da bomo avto pustili na parkingu in gremo naprej s podzemno. Ne vem kaj je to.

Vlaaaaak. Vlaaaak. Mamaaa vlak je!

Mami kje sma? To ni doma. Doma ni toliko ljudi, sploh ne takih, ki čudno gledajo in imajo okrog vratu dva fotoaparata. Zakaj me slikaš pred staro cerkvijo? Ne bi me raje v trgovini z igračami ali pa vsaj s čokoladami?

Ihaha ihaha mamiiii konjički. Lahko greva jahati? Zakaj mi nič ne pustiš? Okej okej, res je malo večje mesto kot Maribor, ampak glej mene nič ni strah in tekam takoj, ko si osvobodim roko.

 Joj no, takoj nazaj v voziček.

Ti boš kavo in jaz kakav, prav?  Res pride Maša, če bom priden? Pa Meda? Okej, bom priden… Mami spila si že kavo, kje sta Maša pa Meda?

Babi je klicala, da ne bo več dolgo, kar pomeni, da ne greva na velik BUS, kot si rekla, da bova. To ni fer. Si videla, da je brez strehe? Zakaj ne greva nooo, po celem mestu bi se peljala.

Ne boš se mi odkupila s slonom. Edino, če lahko spležem nanj. 

Spet ne. Zdi se mi, da mi na izletih rečeš še večkrat NE kot doma, pa ga že doma stalno poslušam. Malo si mi že tečna, bom zadremal.

Ooo spet vlaki. Pa baba je prišla. Končno, daj babi kekse, mama mi je dala samo neke bio riževe, blek brez okusa.

Ne gremo še domov? Vidve res mislita, da bom jaz na miru sedel, da bosta hodili po trgovinah? Dajta no, ne hecajta se, mene ne zanima, če je to Parndorf ali domači Europark, trgovine so bedne, pa čeprav sem vse (spet) dobil jaz.

Mama pravi, da je vse slikala in pisala spet s svojim telefonom Huawei Mate 9 (baje pride zdaj neki novi, ki se ga mami bolj veseli, kot jabolka, sej jo razume, jaz tudi ne maram jabolk). 
Koristne informacije: 

• za izlet po Dunaju smo avto pustili na parkirišču Erdberg (park and ride), ki je lahko dostopno z avtoceste in ima čez cesto postajo podzemne, ki te pripelje v center mesta v manj kot 10 minutah 

• za naslednjič bova zagotovo vzela hop on & hop off bus, ki te popelje po celem Dunaju, na spletu lahko poiščeš različne karte, začnejo se pri 22,5€ 

• najboljša kava (zame) je na ulici Graben v slovitem Julius Meinlu in je pri obisku Dunaja MUST! 

• Zmeraj se po Dunaju odpravim do outleta Parndor in prav nikoli me ne razočara, tokrat se je res poznala Lukovabzdolgočasenost, a sem vseeno uspela kupiti njemu timberlandke (orginal, nepremočljive, 50€), sebi in njemu adidaske in še nekaj malenkosti. Vsekakor vredno dodatne pol ure vožnje, če le ni vikend. Tudi tukaj je vse polno azijcev, ki nakupujejo kot nori.

Advertisements

2 razmišljanji o “Mali potepuh na Dunaju”

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s