To lahko samo popi*diš

Začelo se je z mama, baba in avto. Potem je nekaj časa bilo samo to, pa am am, ki je prisoten še danes. 

Danes Luka pri svojih slabih dveh letih (ne, ne govorim v mescih, ker tudi o urah ne govorim, da je 6 ur in 48 minut čez poldne, ampak rečem, da bo 7) govori že res veliko. Še vedno se najde vmes kakšna beseda, ki je ne razumem ali pa čebeli reče mavlica, pa potrebujem 15 minut, da ugotovim, da je zamenjal čebelo in mravljo, ampak načeloma mi pove vse. Najljubši mu je še zmeraj NE, ki mu doda še posebno mimiko in zelo izrazito odkimavanje, da me vrat zaboli samo, ko ga gledam. Zelo sem vesela, da namesto TU uporablja TUKAJ, ker mi to še sami ne uspeva najbolj in ne glede na to kako zelo mi gredo pomanjševalnice na živce, obožujem kadar reče mamica

Se pa ta mamica počasi zaveda, da bo ta mala spužva, ki vpija vsako mojo besedo, kmalu začela vpijati tudi take besede, ki jih morda ne bi bilo treba ponavljati v vrtcu, še posebej ne v katoliškem vrtcu (več o vrtcu kmalu, obljubim, da bom odgovorila na vsa vprašanja). 

Ne bom lagala in trdila, da se v mojem besednem zakladu znajdejo kletvice samo v stilu o ti sirasti sir, pogosto uporabim kakšno sočno, pa se sploh zavedam ne. Sedaj sem spet na preizkušnji, da jih zmanjšam. Enkrat sem si to zadala že kot novoletno zaobljubo. Uspelo mi je približno kot hujšanje. 

Kako mi tokrat uspeva? No ja. Recimo temu, da se trudim in upam, da bo Luka še nekaj časa blebetal po svoje in mi prihranil sramoto s kako izjavo “pa pi*da no!” ali “to lahko samo popi*diš”, ki so moje najbolj pogoste! Pa tvoj malček? Jih že obvlada?

Advertisements

2 razmišljanji o “To lahko samo popi*diš”

  1. Naša (čez nekaj dni bo) šestletnica tudi z veseljem ponovi vsako neumnost, ampak kletvic ni zraven, ker jih doma ne uporabljamo.

    @Andrea
    Odkar sva starša, se oba z možem trudiva govoriti čimbolj pravilno slovensko in najina frklja je že v vrtcu prav “izstopala” s svojim govorjenjem (čisto nič ne “seka” po mariborsko).
    😉

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s