Verjamem vate! 

Kdor me dobro pozna ve, da sem milo rečeno pahnjena na Harry Pottera. Ja, res je, ta čarovnik me navdušuje od osnovne šole, ko sem prebrala prvo knjigo. Da so temu sledile vse ostale, posteljnina, torbe, peresnice, zvezki in še dandanes majice in pižame, pustimo. Pred nekaj dnevi me je pisateljica, J.K. Rowling, znova navdušila. Naletela sem na ta citat. 


Da sem sama trenutno v tem obdobju življenja, me najpogosteje spomnijo drugi. Prijateljice, ki se ločujejo in jih njihovi dragi sprašujejo, če si želijo živeti kot jaz. Znanci, ki se čudijo kako sem lahko sama. Bralke, ki me sprašujejo za nasvete, če bodo sploh zmogle. 

Pot samohranilke zagotovo ni nekaj običajnega, pa čeprav je tako zelo pogosta. Vem, da je pogosta, ker vsak dan videvam nove mame, ki so se znašle na tej poti in tako zelo si želim, da bi jim na vprašanje kako bodo zmogle, znala odgovoriti. 

Draga mama, morda se ta trenutek res počutiš čisto sama. Morda te nihče ne razume, morda ti vsi govorijo, da se bo vse uredilo. Res je, morda se bo, morda se ne bo. Ne skrbi, kakorkoli bo, bo dobro. Starševstvo nikoli ni lahko. Ne kadar sta dva in ne kadar si sama. Vem le to, da boš zmogla. Verjamem vate! Verjamem, da nobena pot, ni tako težka, da je ne bi zmogla. Verjemi, prišli bodo dnevi, ko ne boš vedela, kdo bolj joče – ti ali otrok. Prišli bodo dnevi, ko boš spala odprtih oči. Prišli bodo dnevi, ko bodo kosmiči za zajtrk in za večerjo. Vsi ti dnevi te bodo spremenili. Tista ženska, ki ni bila prepričana, da bo zmogla, bo z vsakem dnem, počasi, korak za korakom, izginjala. Postala boš ponosna, ker bo mali kričač odraščal v dobrega človeka. Postala boš samozavestna, ker si ti tista, ki je obvladala tornado na kratkih nogah in usmerila njegovo energijo v pozitivo. Začela se boš zavedati, da tudi sama mama lahko vzgoji srečne in vesele otroke. Spoznala boš prava prijateljstva, saj boš videla, kdo je tu res zate in za koga si ti pripravljena organizirati varstvo in se upreti domačemu kavču. 

Prihodnost je zmeraj negotova, nikoli ne vemo kam nas bo življenje popeljalo, zato se nasloni nazaj, stisni svoje otroke in uživaj v tej divji, razburljivi vožnji polni ljubezni, ki ti jo otroci dajejo ❤️

Ta zapis je namenjen vsem mamicam, tistim, ki so same polovico dneva ali tistim, ki so same polovico življenja. Verjamem, da zmoremo čisto vse – ker smo mame! 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s